Rumba-lehti lopetetaan

Legendaarinen musiikkilehti Rumba jättää hyvästit aikakauslehdelle, kun viimeinen numero ilmestyy 24.5.2019.

Vuodesta 1983 lähtien ilmestynyt Rumba on ollut merkittävä julkaisu sekä musiikkijournalismin että journalismin saralla ylipäänsä. Moni merkittävä toimittaja on aloittanut uransa Rumbassa. Suomen kieli ja laadukas journalismi ovat olleet lehden kulmakiviä sen perustamisesta lähtien. Nämä olivat lehden yhden perustajan Rami Kuusisen (1963–1996) tärkeimpiä oppeja tuleville päätoimittajille. Rumban päätoimittajina ovat toimineet Rami Kuusinen, Kimmo Miettinen, Leena Lehtinen, Kari Kivelä, Ilkka Mattila, Virve Valli, Jari Mäkäräinen, Mikko Aaltonen, Viljami Puustinen, Teemu Fiilin, Saku Schildt ja Jukka Hätinen.

Lehden taustajoukoissa on toiminut myös tunnettuja kulttuurivaikuttajia, kuten Pekka Haavisto, Pasi Heikura, Simo Frangén, Arto Nyberg, Heidi Hautala ja Perttu Häkkinen. Ensimmäisen numeron kannessa oli Musta Paraati ja Rumba-lehteä on julkaistu yhteensä 678 numeroa, viimeinen numero mukaan laskettuna. Rumban julkaisu jatkuu verkossa osoitteessa www.rumba.fi.

Kiitämme nöyrästi kaikkia lehden päätoimittajia, tekijöitä, tilaajia, lukijoita, mainostajia, tukijoita ja yhteistyökumppaneita. Matka oli välillä raskas, mutta antoisa. Kiitos Rami Kuusinen. Tarina jatkuu.

Lehden tilaajia tullaan informoimaan kirjeitse lopetuksen vaikutuksista.

Terveisin,
Rumba

Lisätiedot:
Rumba, Päätoimittaja Jukka Hätinen, puh. 040 758 3144
Pop Media Oy, Toimitusjohtaja Tuomo Häkkinen, puh. 040 512 2398