POP MEDIA LAAJENTAA RUOTSIIN

Pop Media hakee alallaan merkittävää jalansijaa Ruotsin markkinoilla ostamalla pääosakkuuden Moviezine AB:sta, joka julkaisee elokuvasivustoa Moviezine.se ja siihen liittyviä sosiaalisen median kanavia.

Moviezine on vuonna 2002 perustettu mediayhtiö, joka julkaisee uutisia ja viihdettä elokuvista sekä suoratoistopalveluista. Sivustolla on lähes sama sisältöstrategia ja kohderyhmä kuin kotimaan suosituimmalla elokuvasivustolla Episodilla. Molemmille sivustoille tehdään reilu kolme miljoonaa käyntiä kuukaudessa, ja medioiden kokoa lisää merkittävät sosiaalisen median tavoittavuudet.

Yrityskauppa on viimeistelty kesän aikana. Moviezinen muut osakkaat ovat yhtiön perustaja Alexander Kardelo, Mats Karlsson ja Mats Caneman, jolla on pitkä ura elokuvateollisuudessa muun muassa The Walt Disney -yhtiön Pohjoismaiden johtajana. Suomen ja Ruotsin organisaatiot tekevät jatkossa yhteistyötä, mutta niitä ei tässä vaiheessa yhdistetä.

”Suurimman sivustomme Episodin ja Moviezinen väliset synergiaedut ovat herkulliset. Ne tulevat esiin muun muassa sisällöntuotannossa ja markkinointiteknologiassa. Monet alamme mainosasiakkaat ovat pohjoismaisia ja tästä saadaan paljon etuja myös mediamyynnin puolella. Kaupan päälle saimme kaksi huippuammattilaista, Alexanderin ja Matsin, jotka jatkossa auttavat molempien sivustojen kehitystyössä”, kertoo Pop Median toimitusjohtaja Tuomo Häkkinen.

”Olemme seuranneet Episodin kasvua ja Pop Mediaa Ruotsista käsin. Uskomme molempien yhtiöiden saavat merkittävää etua synergioista. Tunnen Suomen markkinan hyvin jo Disney-ajoiltani, ja se on samankaltainen Ruotsin kanssa. Mukavaa päästä työskentelemään yhteispohjoismaisesti”, mainitsee Moviezinen hallituksen puheenjohtaja Mats Caneman.