MITÄ MARKKINOIJAN PITÄISI TIETÄÄ VIDEOPELAAMISESTA?

Syksy tuo taas tukuittain laadukkaita uusia videopelejä markkinoille ja entistä useampi suomalainen löytyy vastaanottimiensa äärestä interaktiivisen viihteen parista.

Pelaajan toimitus kävi elokuun lopulla katsomassa Saksan Kölnissä jokavuotisen Gamescom-tapahtuman antia, eikä pettynyt tälläkään kertaa. Peliala kasvaa vuodesta toiseen ja aikoinaan vain nuorten miesten ja poikien harrastukseksi laatikoitu videopelaaminen onkin kasvanut maailman suurimmaksi viihdeteollisuudeksi ohi elokuvien ja musiikin.

Videopelaamisen arvoketju alkaa pelin tekijöistä ja kulkee levittäjän ja jakelijan kautta jälleenmyyjille ja kuluttajille. Vuosien varrella suurten päätelaitekohtaisten elektronisten kauppapaikkojen, kuten PlayStation Storen ja Steamin merkitys on kasvanut ja videopelejä myydään yhä enemmän vain verkon välityksellä. Pelialan kasvusta kertoo se, että perinteiset kivijalkakauppoihin sijoitetut markettien myyntihyllyt eivät pienene, vaikka fyysiset pelitallenteet menettävät suhteellisesti markkinaosuuttaan vain digitaalisesti myydyille pelitallenteille.

Syksyllä saapuvat suurpelit Marvel’s Spider-Man 2 ja Super Mario Bros. Wonder jatkavat pelivuoden muiden suuruuksien, kuten Baldurs Gate 3, Starfield ja The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom jalanjäljissä, murskaten myyntiennätyksiä yksi toisensa jälkeen.

Videopelaaminen voi paksummin kuin koskaan yli 40-vuotisen historiansa aikana. Pop Median verkkosivustot pelaaja.fi ja tilt.fi sekä tosipelaajien arvostama Pelaaja-lehti vetävät ihmisiä laadukkaasti tuotetun tiedon äärelle yhä kasvavissa määrin.

Kysy Pop Median asiantuntijoilta rohkeasti, kuinka brändisi nostetaan intohimoisten pelaajien tietoisuuteen laadukkaissa mediaympäristöissä.

Lisätiedot media@popmedia.fi, pyydä tarjous tai soita Mikko Mali 050 5601750