Halloween tulee – virittäydy tunnelmaan näillä elokuvilla ja biiseillä

On tullut aika Halloweenin. Kyseisen juhlapyhän kunniaksi Episodi ja Inferno ovat listanneet pureskeltavan kasan elokuvia ja biisejä, joiden avulla pääsy karvoja nostattavaan Halloween -tunnelmaan on taattu.

Kauhuelokuvista nauttiville alkuperäinen Halloween ja Poltergeist sekä Paranormal Activity ovat pyhäinpäivän tunnelmoinnille nappi valinta. Mikäli nämä ylittävät kauhukynnyksesi, voit virittäytyä tunnelmaan katsomalla Rocky Horror Picture Shown, Sleepy Hollowin ja Warm Bodiesin. Animaatiosta diggaaville suositeltavia katseltavia ovat Painajainen ennen joulua, Coraline ja Monsterit Oy.

Biisien osalta Halloween-soittolistan valintakriteeriksi muodostui sana ”halloween” (tai sen alkumuoto, kuten Type O Negativen tapauksessa) löytyy jossain mallissa sille päätyvän kipaleen nimestä. Kaikki materiaali ei ole suoranaisesti raskasta rockia, mutta meno on silti jotensakin hyinen.

Tässä on 13 raitaan – kuinkas muutenkaan – rajattu lopputulos. Peter Steele -vainaan äänellä kuiskaten: “Happy Halloween…”