EPISODI JA PIENI ELOKUVAKERHO ALOITTAVAT YHTEISTYÖN

PIENI ELOKUVAKERHO KOKOAA ELOKUVIEN YSTÄVÄT YHTEEN. PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANINA TOIMII ELOKUVAMEDIA EPISODI, JOKA TAVOITTAA YLI MILJOONA ELOKUVIEN YSTÄVÄÄ KUUKAUSITTAIN.

BioRex Lasipalatsissa ja BioRex Kulttuurikasarmissa aloittaa elokuvien ystävät yhteen kokoava Pieni elokuvakerho.

Kerho juontaa juurensa yli 20 vuoden taakse, kun Taideteollisen korkeakoulun elokuvataiteen laitoksen ensimmäisen vuoden opiskelijat Mark Lwoff ja Vesa Virtanen perustivat kerhon. Kerhoa pyöritettiin Taideteollisen korkeakoulun ja Peter Von Baghin suojeluksessa ja ohjelmisto ei aikanaan noudattanut mitään tiettyjä teemoja tai genrejä. Nyt Pieni elokuvakerho haluttiin herättää uudelleen henkiin, jotta elokuvien ystäville olisi oma yhteisö.

”Pienen elokuvakerhon ohjelmistossa saatettiin samalla esityskaudella katsoa John McTiernanin Die Hard ja Ingmar Bergmanin Kuiskauksia ja huutoja. Ainoa kriteeri elokuville oli laatu. Kerho jatkaa nyt toimintaansa pitkän tauon jälkeen samalla mentaliteetilla. Toivotamme avosylin vastaan kaikki uudet jäsenet, jotka haluavat nähdä ja kokea elokuvia kuten ne on tarkoitettu, elokuvateatterissa, muiden elokuvan ystävien kesken”, elokuvatuottaja ja Kulttuurikasarmi Oy:n hallituksen jäsen Mark Lwoff kertoo.

”Elokuvan katsominen teatterissa on yhtä aikaa yksityinen että yhteisöllinen kokemus. Kulttuurikasarmi ja Pieni elokuvakerho tuovat lisää mahdollisuuksia kumpaankin elokuvaharrastajien keskuudessa, ja juuri siksi Episodille on tärkeää olla mukana kerhon toiminnassa”, Episodi-lehden päätoimittaja Jouni Vikman sanoo.

Pienen elokuvakerhon ensimmäinen tapahtuma järjestetään lauantaina 21.10.2023 BioRex Lasipalatsissa. Elokuvana esitetään 25. juhlavuottaan viettävä Coenin veljesten kulttiklassikko Big Lebowski ja tapahtuman puhujavieras on filosofi Esa Saarinen. Lisätietoja löytyy BioRex Cinemasin verkkosivuilta.

www.episodi.fi
www.biorex.fi