ELOKUVATEATTERIT JA SUORATOISTO TASAVAHVOINA EPISODIN LUKIJAKYSELYSSÄ

Episodi selvitti lukijoidensa mielipiteitä ja kulutuskäyttäytymistä lukijakyselyllä, johon ohjattiin Episodin verkkosivulta ja sosiaalisen median kanavista. Kyselyyn vastasi kesän aikana yhteensä 412 kuluttajaa.

Episodin verkkosivun mielenkiintoisimmaksi sisällöksi vastaajat arvioivat elokuvateatterien ja suoratoistopalveluiden ohjelmistosta kertovat sisällöt sekä muut elokuvamaailman uutiset, kuten haastattelut. TV-kanavien sisältö jäi kiinnostuksessa huomattavasti edellämainituista.

Vastaajista yli 70 % ilmoitti Episodin arvioiden ja artikkelien vaikuttavan päätökseen, minkä elokuvan käy katsomassa elokuvateatterissa. Suoratoistopalveluiden käyttöä selvitettiin kysymällä, mitä palveluita vastaajat ovat käyttäneet viimeisen 6 kuukauden aikana. 

Kärkipaikalle maksuttomien palveluiden keskuudessa nousi yllätyksettömästi Yle Areena. Maksullisten palveluiden puolella suosituin oli Netflix, mutta sen takana taistelu oli tiukkaa muiden ulkomaisten ja kotimaisten suoratoistopalveluiden kesken.

Suoratoistopalveluiden käyttöä selvitettäessä kysyttiin myös kuinka monta maksullista palvelua kuluttajilla on käytössä. Vastaukset vahvistavat trendiä, jonka mukaan kuluttajilla on samanaikaisesti useampi suoratoistopalvelu käytössä. Lähes 45 % ilmoitti maksavansa vastaushetkellä vähintään kolmesta suoratoistopalvelusta.

Aktiivinen suoratoistosisältöjen kulutus ei kyselyn mukaan ole myöskään pois elokuvateatterikäynneistä vaan päinvastoin ne ruokkivat toinen toisiaan. Laadukasta sisältöä halutaan kuluttaa niin kotona kuin elokuvateatterissakin. Lähes 80% kyselyn vastaajista kertoo käyneensä elokuvateatterissa viimeisen 6 kuukauden aikana vähintään kerran ja heistä 56 % vähintään 3 kertaa. 

Olemme jo aikaisemmin tienneet, että Pop Median elokuviin, suoratoistoon, musiikkiin ja videopelaamiseen keskittyneiden medioiden seuraajat kuluttavat viihdettä monipuolisesti ristiin. Tämä näkyi myös Episodin lukijakyselyssä kysyttäessä aikeista käydä konserteissa ja videopelaamisen suosiosta.

Kysy lisää lukijakyselystä yhteyshenkilöltäsi, media@popmedia.fi, pyydä tarjous tai soita Mikko Mali 050 5601750